پس از گذراندن دوران تحصیلات دبیرستان به خاطر علاقه به حوزه، وارد مدرسه آیت الله العظمی میلانی شد. پس از وقفه ای تحصیلات خورد در مدرسه آقای مصباح ادامه داد.
سپس به مدرسه بعثت تحت اشراف آیت الله میرزا حسنعلی مروارید مراجعه و از محضر اساتیدی همچون عبدالجواد غرویان، شیخ مرتضی و شیخ مهدی مروارید و . استفاده کرد.
از دیگر اساتید ایشان در مشهد آیت الله عزالدین زنجانی است که مصادف با اوج گرفتن مسائل انقلاب اسلامی ایران قسمتهایی از بدایه الحکمه و نهایه الحکمه و شرح منظومه را در محضر ایشان استفاده کرده است.
ایشان پس از ورود به قم ابتدا نزد اساتیدی همچون آقا سیّد علی محقق داماد و آیت الله علوی گرگانی تتمه درس سطح را خواند و سپس در درس خارج آیت الله فاضل لنکرانی در فقه و اصول، آیت الله مکارم شیرازی در اصول، آیت الله جناتی شاهرودی و آیت الله میرزا هاشم آملی در فقه شرکت کرد.
اصلیترین و مهمترین استاد ایشان در هیئت، فلسفه و عرفان، حضرت آیت الله علّامه حسن زاده آملی بوده است و حضرت استاد با حضرت علامه، رابطه نزدیکی دارد.
استاد رمضانی از نگاه علامه حسن زاده آملی
حضرت علامه حسن زاده آملی در سال 1373 شمسی در مقدمهای بر کتاب «مروری بر آثار استاد علامه حسن زاده آملی»، استاد رمضانی را چنین وصف میکنند: «از آغاز تا انجام آن را (کتاب مروری بر آثار علامه، که نوشته استاد رمضانی است) دیده ام، و بر حسن صنیعت مؤلف آن آفرین گفتهام. البته انجاز چنین امرى بلکه به مراتب فراتر آن را از مثل ایشان توقع دارم، چه این که در تحلى به منقبتین علم و عمل مورد اعتماد من است؛ و سالیانى در محاضر دروس و بحثم به حدت دقت و جودت قریحه و حسن سلیقه و استقامت فکرتش آگاهى یافتم و خود اکنون از فضلاى گرانقدر حوزه است، و بحمد الله سبحانه به تدریس و تعلیم اشتغال دارد وفقه الله المتعالى الى مرضاته.» 20 دی ماه 1373
تدریس و فعالیتهای علمی استاد
استاد فرزانه حوزه علمیه، دروسی را که تاکنون در حوزه علمیّه قم تدریس داشتهاند و برخی از آنها هنوز هم ادامه دارد عبارتند از:
مغنی اللبیب
المنطق
بدایه الحکمه و نهایه الحکمه (دستکم دو دوره)
شرح الاشارات و التنبیهات (چند دوره کامل)
الهیات شفاء
برهان شفاء
الشواهد الربوبیه
دوره کامل اسفار اربعه
تهمید القواعد ابن ترکه (چهار دوره)
شرح فصوص الحکم (سه دوره)
مصباح الانس شرح مفتاح الغیب
تشریح الافلاک (دو دوره)
شرح چغمینی
مقاله اولای اصول اقلیدس (دو دوره)
شرح و بررسی مثنوی معنوی و .
منبع: سایت استاد رمضانی ramazani.org
درباره این سایت