به نام خدا، در هفته های اخیر مباحثی مطرح شد که باعث شد بنده درخصوص انتخابات و مبانی کنش ی صحبتهایی را مطرح کنم. به هر حال این انتخابات هم برای ما تجربه شد. شما خاطره بامزه ای از دیروز دارید؟ خاطره ی من: پدری که دختر و پسر ده و دوازده ساله اش در پیدا کردن اسم برای لیست سی نفره کمکش میکردن.

عکس تزئینی است.


بخش دوم پست: جمعبندی مصاحبه و نظرات مخاطبان در مطلب شماره  1138 وبلاگ فیشنگار:
.
.
.

رای دادن حق است یا تکلیف؟؟

 

1/تکلیف:

اگه معتقد به جمهوری اسلامی باشیم پس تکلیف است.

بنابر فرمایش حضرت امام(ره)تکلیف ماس.

چون شرکت در انتخابات موجب تقویت نظام جمهوری اسلامی ایران میشه من به عنوان یک مسلمان و ایرانی تکلیف خودم میدونم در انتخابات شرکت نمایم.

 

2/حق:

اگرم معتقد به جمهوری اسلامی نباشیم حقمونه که شرکت کنیم!

تکلیف نیست، اما حقه. ولی خب یه جوریه که اگه خودت حقتو استفاده نکنی یه نفر دیگه به جات تصمیم میگیره. 

 

حقِ هرایرانیه که رأی بده و هر ایرانی ای هم میتونه از حقش بگذره.

3/حقی که موجب تکلیف می­شود:

حقمونه که بتونیم نمایندمون رو انتخاب کنیم درنتیجه تکلیف و وظیفمون هم میشه

قطعا حق شهروندانه و وقتی کسی حقی بر گردنشه یکسری تکالیف هم خود به خود براش به وجود میاد مردم باید خودشون انتخاب کنند و انتخاب درستی داشته باشند. درست مثل گلی که میکارید و در ابتدا  حق کاشتن یا نکاشتنش با خودتونه ولی بعدش ابیاری و نگهداری از اون وظیفه میشه

بنظرم این حقه که تکلیف رو مشخص میکنه!

 

4/اگر بناست هم حق باشه هم تکلیف آیا میشود از حق و تکلیف و اینکه چگونه تعیین می­شود در زمینه مشارکت ی اینطور حرف زد؟"

تکلیف اجتماعی در قبال وظیه افراد نسبت به جامعه تعریف میشه یعنی درصورتی که ما قبول کنیم در قبال ولی فقیه (بند2-2) یا سلامت جامعه مون (بند2-1) مسئولیتی داریم اینجا برامون تکلیف تعیین میشه در غیر این صورت نه 


بنابر این اگر معتقد به جمهوری اسلامی هم نباشیم بر اساس بند2 (مجلس شورا میتواند (به نمایندگی از مردم) با نظارت بر نهادهای اجرایی از بیت‌المال(یعنی بودجه عمومی) که حق مردم است محافظت کند، همچنین می‌تواند با پیگیریهای خود باعث سرعت بخشیدن به روند خدمت رسانی به مردم و اهتمام دولت به تکمیل طرح های در حال اجرا باشد.) باز تکلیفمونه که رای بدیم.

 

بنابر این اگر فردی بخواهد در اداره و مدیریت این ساختار مشارکت داشته باشد ولی به دلایلی نتواند (مثلا دیگران مانع شوند)، آنگاه قانون باید از حق این فرد حمایت کند.

5/بر چه اساسی این تکلیف در جمهوری اسلامی میتواند بر جامعه تاثیر گذار باشد؟

جمهوری اسلامی یه جنبش مردمی هست که بقاش به همین احساس مسئولیت مردم(یا مردم معتقد به نظام) هست✍️
اگر بپذیریم که اراده خداوند به زندگی جمعی است پس  باید پذیریم که مردم  به صورت فطری تمایل به زندگی اجتماعی دارند، بنابر این وقتی میخواهند زندگی اجتماعی داشته باشند ساختاری برای اداره اجتماع درست می کنند.(یعنی مجبورند این ساختار را درست کنند.

 


حالا اداره ی این ساختار و انتخاب مدیر هم به نوعی وظیفه ی کلی اون اجتماع انسانی هست. 

جمهوری اسلامی هم از این دایره خارج نیست با این تفاوت که بنای این ساختار بر اساس یک نظام الهی هستش که مردم در تقویت اون نقش محوری دارند یعنی یک جنبش مردمی با نیت الهی.

 

 

نکنه : وقتی مشارکت در انتخابات حق و تکلیف می­شود نمیتوان یک حد و قانونی برای رای دهنده ها ایجاد کرد اگرچه ایراداتی مانند زیر وارد باشد: 

بعضیا به خاطر یه پرس چلو کباب در ستاد انتخاباتی رای دادن 

 یا حمایت سلبریتی

 یا تحصیل کرده و پایبند باشند

 

و نمی­توان گفت اگر  اقتصاد دان ها، جامعه شناسان و ت دان ها در رای گیری استفاده شود قطعااا نتیجه بهتری دارد.

 

+ حتی اگر هیچیک از کاندیداها، انقلابی و مومنِ واقعی نیستند، نمیتواند تکلیف  رای دادن را از دوش افراد بردارد بلکه یه گروهی از افراد دغدغه مند بشینن از میان فعالین اجتماعی هر منطقه گزینه های مناسب برای نمایندگی مجلس رو پیدا کنند و ازشون دعوت کنند که کاندیدا بشوند.حقی که مردم در انتخابات  باید داشته باشند  این است که بتوانند میان گزینه های خوب انتخاب کنند نه اینکه وما عامه مردم در  انتخاب افراد تخصص داشته باشند یا تحصیلات خاصی داشته باشند.

 

نکته: ساختارهای اجتماعی را جامعه به وجود می آورد.


مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

کلایمر,اجاره کلایمر,جایگزین داربست,سازه کلایمر کسب درآمد اینترنتی moneylover عنوان قالب تنهایی متفاوت Texmovie Leah Danielle